Baletti

Taso 1 (6+ -vuotiaat)

Tunneilla opetellaan klassisen baletin alkeet. Tekniikan perusteet luovat perustan kenties jopa elinikäiselle tanssiharrastukselle. Tunti koostuu tanko- ja keskilattiaharjoituksista, joissa baletin ikivanhan perinteen mukaan harjoitellaan perusliikkeitä, käsien ja jalkojen asentoja, liikesarjoja ja -ratoja sekä totutellaan baletin maailmaan ja tanssitunnilla oloon. Välillä käytetään omaa luovuutta tanssileikkien ja improvisaatioiden avulla.

Tasot 2 – edistyneet

Ryhmissä jatketaan edellisten vuosien liikemateriaalin kehittämistä ja syventämistä. Balettitekniikan lisäksi koulutuksessa panostetaan ylemmillä luokilla esiintymistoimintaan ja näyttämöllisen ilmaisun kehittämiseen.

Aikuiset

Balettia pehmeästi ja turvallisesti! Opetellaan tekniikkaa, parannetaan ryhtiä ja nautitaan tanssista. Tanko- ja keskilattiaharjoituksia, venytyksiä ja pienimuotoista lihaskuntoharjoittelua. Tunti sopii kaikenikäisille ja -kokoisille, aiempia tanssiopintoja ei tarvita!

Lattiatanko

Lattiatanko on tekniikka, joka auttaa löytämään tanssille olennaisia lihasryhmiä sekä parantamaan keskustan voimaa ja auki kierron käyttöä. Koska suurin osa liikkeistä suoritetaan lattialla maaten, niin ettei vartalon paino ole nivelien päällä, tunti sopii hyvin myös niille, joilla on erilaisia loukkaantumisia tai ongelmia (esim. polvi-, nilkka- tai selkävaivoja). Tunti sisältää myös venyttelyä.