Showtanssin intensiiviryhmät

Dance Moves intensiiviryhmien tavoitteena on keskittyä tavoitteelliseen tanssin harrastamiseen. Ryhmät tarjoavat nuorille tanssijoille mahdollisuuden tanssia kokeneiden ja taitavien opettajiemme ohjauksessa ja kehittyä motivoituneessa seurassa ja saada henkilökohtaista palautetta.

Showtanssin koreografioiden ja tekniikan sekä baletin lisäksi, oppilaat saavat opetusta myös kehonhuoltoon ja ennen kaikkea iloa ja onnistumisen kokemuksia monista esiintymismahdollisuuksista.


Lajit & Opettajat

Anne Pihlström – showtanssi ja tekniikka

Anne valmistui vuonna 2005 Tukholman Balettakademienista ja on sen jälkeen esiintynyt ympäri suomea eri artistien taustalla, risteilylaivoilla ja erilaisissa tapahtumissa. Hän on opettanut eri tanssikouluilla ja toiminut koreografina esimerkiksi Finns sommarteater produktiossa ja nuorten musikaalikoulutusryhmässä NyaTadam.

Opettajana Anne antaa henkilökohtaista palautetta niin paljon kun mahdollista ja nauttii siitä kun saan seurata oppilaiden kehitystä!

Annen tunneilla opetellaan showtanssia sekä tanssitekniikkaa ja hiotaan koregrafioiden liikkeitä.

Susanna Leinivaara – baletti

Susanna on suorittanut tanssinopettajan AMK tutkinnon Savonia ammattikorkeakoulussa pääaineenaan klassinen baletti. Hän on työskennellyt Helsingin Tanssiopistossa ja päätoimisesti Dancemoves koulussa vuodesta 2004. Susannan opetus pohjautuu venäläiseen Vaganova-metodiin, jota hän soveltaa harrastajille sopivaksi. Tunneilla painoitetaan tanssillisuutta ja ilmaisua.

Klassinen baletti antaa hyvän teknisen pohjan kaikille tanssilajeille. Tunnilla työstetään jalan ojennuksia, aukikiertoa ja oikeaa vartalon asentoa tanssillisuutta unohtamatta. Harjoituksia tehdään käsi tangolla ja keskilattialla. Intensiivit on baletissa jaettu tasoryhmiin, jotka vastaavat tasoa baletissa eli vaikka ei olisi kokemusta baletista ennalta niin pääsee omaa tasoaan vastaavaan ryhmään vaikka kokemus showtanssin puolella olisi pidempi ja päinvastoin jos kokemus baletissa on suuri niin pääsee myöskin haastavamman tasoiseen ryhmään.

Venla Vuorio – Street/Hip hop

Venla Vuorio on menestynyt koreografi ja tanssija Helsingistä. Hän on opettanut tanssia 20 vuoden ajan kaikenikäisille, ja opiskellut lähinnä katutanssilajeja muun muassa New Yorkissa ja Pariisissa asuessaan. Venla on vahva voguing-tanssilajin pioneeri Suomessa ja hänellä on lajista paljon menestystä ulkomailta. Tanssin opetuksen lisäksi Venla työskentelee Suomen ykkösrivin musiikkiartistien kanssa. Venla on koreografioinut Kaija Koolle, Cheekille, Jenni Vartiaiselle, Elastiselle, Nelli Matulalle muun muassa Emma-gaalaan, Elämä Lapselle -konserttiin, The Voice Of Finlandiin, Posseen, musiikkivideoihin, festareille ja areenakonsertteihin.

Tiina Olli ja Iida Olli – koreografia

Tiina on opettanut tanssia, luotsannut erilaisia tanssiryhmiä ja koreografioinut erilaisia tanssi-, tanssiteatteri ja performanssiteoksia lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Matkan varrella monipuolisesta tanssitaustasta vahvimmiksi tanssilajeiksi ovat muodostuneet Show, Jazz, Hip hop, Street ja Latinalaiset tanssit. Vaikka opetuksessa pääpaino onkin tällä hetkellä show- ja latinalaistansseissa, pyrkii hän tuomaan liikemateriaaliin mausteeksi aina omanlaisensa ripauksen myös näitä muita tanssilajeja.

Tanssinopetuksessa Tiinalle tärkeää on kokonaisvaltainen eri taiteenalojen kuten musiikin, tarinankerronnan, visuaalisten elementtien ja liikkeellisen ilmaisun tuottaminen, hahmottaminen ja jäsentely. Opetuksen tavoitteena on myös jokaisen oman tyylin ja vahvuuksien löytäminen ja niiden hyödyntäminen ja että jokaiselta tunnilta lähdettäisiin kotiin uusista oivalluksista inspiroituneina. Lasten tunneilla hyödynnetään Kodaly- ja Nalle-metodeihin pohjautuvaa opetusmetodia. Vaikka Tiinan koreografiat ovat monesti aika haastavia ja tekniikkaan pureudutaan välillä hyvinkin yksityiskohtaisesti, tehdään tunneilla kaikki aina vähän pilke silmäkulmassa.

Iida Ollin esittely tulossa myöhemmin


Esiintymiset ja kilpailut

Ryhmät osallistuvat kevätkaudella myös erilaisiin näytöksiin, katselmuksiin ja kilpailuihin.

Ryhmämme ovat osallistuneet mm. seuraaviin tapahtumiin:

 • Yhdistyksen kevätnäytös
 • FDO:n ikämestaruuskarsinnat
 • Estradi-tanssikilpailu
 • Stoori
 • Glow
 • Show of the Year
 • Pyörre

Hakeminen ja paikan vahvistaminen

Intensiiviryhmiin voi hakea riippuen ryhmästä, joko suoraan ilmoittautumalla tai ilmoittautumalla kokeilutunnille kauden alussa. Avoimeen intensiiviryhmään riittää pelkkä ilmoittautuminen ja Jatkotason intensiiviryhmään ilmoittaudutaan aluksi kokeilutunnille, jossa opettaja pystyy katsomaan riittävätkö taidot jatkotason ryhmään. Jatkotason intensiiviryhmän kokeilutunnille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen kirkkonummen.tanssiyhdistys@gmail.com

Myöhemmin järjestetään täydennyshaku, mikäli ryhmissä on vielä paikkoja vapaana. Hakutilaisuuksista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä sähköpostilla.


Ryhmät

Dance Moves Avoin Intensiiviryhmä 9v+ // 670€ /kausi HUOM! Tämä ryhmä ei toistaiseksi toteudu vähäisen osallistujamäärän vuoksi, ota yhteyttä toimistoon.
KE klo 17.15 – 18.30 – Intensiivi Baletti 1 – Papinmäen koulu (Susanna Leinivaara)
TO klo 16.00 – 17.30 – Showtanssin Koreografia & Tekniikka – Bobäckin koulu (Anne Pihlström)
TI klo 16.00-16.45 – Street/Hiphop Alkeisjatko – Masalan Monitoimitalo (Venla Vuorio) +koreografia workshopit (Tiina Olli ja Iida Olli)

Dance Moves Jatkotason Intensiiviryhmä // 670€ /kausi
MA klo 17.00 – 18.15 – Intensiivi Baletti 2 – Winellska Skolan iso sali (Susanna Leinivaara)
TO klo 17.30 – 19.00 – Showtanssin Koreografia & Tekniikka – Bobäckin koulu (Anne Pihlström)
TI klo 18.15-19.00 – Street/Hiphop Jatkotaso – Masalan Monitoimitalo (Venla Vuorio) +koreografia workshopit (Tiina Olli ja Iida Olli)

Ryhmät muodostetaan vain, mikäli niihin saadaan riittävästi oppilaita.


Lukuvuosi

Kausi alkaa elokuun lopussa ja päättyy toukokuun loppupuolella. Lukuvuonna 2021-2022 opetus tulee koostumaan seuraavista tunneista:

 • Showtanssi ja tekniikka torstaisin, opettajana Anne Pihlström
 • Baletti maanantaisin tai keskiviikkoisin, opettajana Susanna Leinivaara
 • Street/hip hop tiistaisin, opettajana Venla Vuorio
 • Koreografia -workshopit, opettajina Tiina Olli ja Iida Olli

Hyväksyessään paikan oppilas/huoltaja sitoutuu käymään säännöllisesti lukujärjestyksen mukaisessa opetuksessa. Tämä on erittäin tärkeää oppilaan kehittymisen ja kilpailukoreografian valmistumisen kannalta. Opetusohjelmassa mainittujen tuntien lisäksi oppilaalle saattaa tulla ylimääräisiä harjoituksia, kilpailumatkoja ja muita esiintymisiä.


Kustannukset

Lukukausimaksu on 670€/ lukukausi, ja sen on mahdollista maksaa kolmessa erässä (per lukukausi). Huom! Lukuvuodessa on kaksi lukukautta syys- ja kevätlukukausi, jotka veloitetaan erikseen.

Lukukausimaksu kattaa vain lukujärjestyksen mukaiset tunnit + ennalta ilmoitetut workshopit. Mahdolliset ylimääräiset harjoitustunnit, kisamatkat (muun muassa vakuutukset, osallistumismaksut, matka- ja majoituskulut sekä opettajien kulut) ja muut ylimääräiset kulut oppilaat maksavat itse lukukausimaksun lisäksi tai tarpeen vaatiessa yhdistys veloittaa ne oppilailta erikseen. Mahdollisista lisäkuluista ilmoitetaan erikseen. Kirkkonummen Tanssiyhdistys ry tukee joka vuosi intensiiviryhmien toimintaa, jotta kulut saataisiin pidettyä mahdollisimman pieninä.


Vakuutukset

Jokaisen showtanssin intensiiviryhmän oppilaan on itse hankittava harjoitustunnit ja kilpailut kattava vakuutus ennen tuntien alkamista elokuussa. Vakuutuksen voi hankkia esimerkiksi Finnish Dance Organizationin FDO:n kautta. Vakuutuksen saaminen edellyttää jäseneksi liittymistä ja on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Lisätietoja alla olevista linkeistä:

Jäseninfo: http://www.fdo.fi/index.php?ID=94&page_id=1

Urheiluvakuutus: http://www.fdo.fi/index.php?ID=94&page_id=10


Hae mukaan!

Intensiiviryhmiin pääset mukaan seuravasti:

Avoimeen intensiiviryhmään pääset mukaan suoraan ilmoittautumalla ryhmään valitsemalla kurssitarjonnasta kyseisen kurssin.

Jatkotason intensiiviryhmään voit hakea ilmoittautumalla kokeilutunnille olemalla yhteydessä toimistoomme kirkkonummen.tanssiyhdistys@gmail.com

Kokeilutunnit pidetään Anne Pihlströmin torstain tunneilla alkaen 2.9.2021. Kokeilutunti on normaali intensiiviryhmän tanssitunti eikä kukaan joudu tanssimaan yksin eli rohkeasti vain mukaan!

Tasovaatimukset:

Nyt haussa mukana oleviin ryhmiin etsitään seuraavanlaisia tanssijoita:

Avoin intensiiviryhmä

alken 9-vuotiaat  motivoituneet ja tavoitteelliset tanssijat, joilla on taustalla vähintään vuoden verran kokemusta showtanssista, baletista, muusta tanssilajista (joka sisältää myös tanssiteknistä opetusta), voimistelusta, luistelusta tai jostain muusta ilmaisua ja tekniikkaa sisältävästä taitolajista. Avoimen intensiiviryhmän taitotaso on alkeisjatko-keskitaso.

Jatkotason intensiiviryhmä

Motivoituneet ja tavoitteelliset tanssijat, joilla on taustalla vähintään 3 vuotta kokemusta showtanssista, baletista, muusta tanssilajista (joka sisältää myös tanssiteknistä opetusta), voimistelusta, luistelusta tai jostain muusta ilmaisua ja tekniikkaa sisältävästä taitolajista.    Jatkotason intensiiviryhmän taitotaso on jatkotaso-edistyneet.


Tervetuloa mukaan!

Mikäli intensiivitoiminnasta on kysyttävää niin vastaamme erittäin mielellämme heränneisiin kysymyksiin! Laittakaa rohkeasti sähköpostia osoitteeseen kirkkonummen.tanssiyhdistys@gmail.com.