Showtanssin intensiiviryhmät

Dance Moves intensiiviryhmien tavoitteena on keskittyä tavoitteelliseen tanssin harrastamiseen. Ryhmät tarjoavat nuorille tanssijoille mahdollisuuden tanssia kokeneiden ja taitavien opettajiemme ohjauksessa ja kehittyä motivoituneessa seurassa ja saada henkilökohtaista palautetta.

Showtanssin koreografioiden ja tekniikan sekä baletin lisäksi, oppilaat saavat opetusta myös kehonhuoltoon ja ennen kaikkea iloa ja onnistumisen kokemuksia monista esiintymismahdollisuuksista.

Tässä hieman tuntifiiliksiä viimeiseltä tanssitunnilta ennen kesälomaa.

View this post on Instagram

Eilen oli viimeiset treenit ennen kesälomaa mutta nähdään taas elokuussa!! 🥳 Koreografia: @liaurorawr

A post shared by Dance Moves Intensiiviryhmät (@dancemovesint) on


Lajit & Opettajat

Katja Törmälä – showtanssi, tekniikka & koreografia

Katja on aloittanut tanssiopintonsa Seija Silfverbergin balettikoulussa ja opiskellut eri tanssilajeja läpi elämänsä mm. Helsingin Tanssiopistossa ja Tanssivintin vapaaoppilaana sekä erilaisilla kursseilla Lontoossa ja Tukholmassa. Katja on toiminut itsenäisenä tanssijana ja koreografina StepUp Dancers -ryhmässä vuosina 1987-1995 ja sittemmin freelancerina lukuisissa poikkitaiteellisissa show- ja näyttämöproduktioissa teattereissa, TV:ssä ja ulkomailla. Showtanssin MM-hopeaa hän on voittanut Antton Laineen kanssa vuosina 1992, 1994 ja 1996 sekä MM-kultaa vuonna 2000. Tanssinopettajana hän on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Anne Pihlström – showtanssi ja tekniikka

Anne valmistui vuonna 2005 Tukholman Balettakademienista ja on sen jälkeen esiintynyt ympäri suomea eri artistien taustalla, risteilylaivoilla ja erilaisissa tapahtumissa. Hän on opettanut eri tanssikouluilla ja toiminut koreografina esimerkiksi Finns sommarteater produktiossa ja nuorten musikaalikoulutusryhmässä NyaTadam.

Opettajana Anne antaa henkilökohtaista palautetta niin paljon kun mahdollista ja nauttii siitä kun saan seurata oppilaiden kehitystä!

Annen tunneilla opetellaan showtanssia sekä tanssitekniikkaa ja hiotaan koregrafioiden liikkeitä.

Susanna Leinivaara – baletti

Susanna on suorittanut tanssinopettajan AMK tutkinnon Savonia ammattikorkeakoulussa pääaineenaan klassinen baletti. Hän on työskennellyt Helsingin Tanssiopistossa ja päätoimisesti Dancemoves koulussa vuodesta 2004. Susannan opetus pohjautuu venäläiseen Vaganova-metodiin, jota hän soveltaa harrastajille sopivaksi. Tunneilla painoitetaan tanssillisuutta ja ilmaisua.

Klassinen baletti antaa hyvän teknisen pohjan kaikille tanssilajeille. Tunnilla työstetään jalan ojennuksia, aukikiertoa ja oikeaa vartalon asentoa tanssillisuutta unohtamatta. Harjoituksia tehdään käsi tangolla ja keskilattialla. Intensiivit on baletissa jaettu tasoryhmiin, jotka vastaavat tasoa baletissa eli vaikka ei olisi kokemusta baletista ennalta niin pääsee omaa tasoaan vastaavaan ryhmään vaikka kokemus showtanssin puolella olisi pidempi ja päinvastoin jos kokemus baletissa on suuri niin pääsee myöskin haastavamman tasoiseen ryhmään.


Esiintymiset ja kilpailut

Ryhmät osallistuvat kevätkaudella myös erilaisiin näytöksiin, katselmuksiin ja kilpailuihin, joiden koreografioista vastaa opettajamme Katja Törmälä.

Ryhmämme ovat osallistuneet mm. seuraaviin tapahtumiin:

  • Yhdistyksen kevätnäytös
  • FDO:n ikämestaruuskarsinnat
  • Estradi-tanssikilpailu
  • Stoori
  • Glow
  • Show of the Year
  • Pyörre

Hakeminen ja paikan vahvistaminen

Intensiiviryhmiin voi hakea vain koetilaisuuden kautta, joka järjestetään yleensä toukokuun lopussa. Myöhemmin järjestetään täydennyshaku, mikäli ryhmissä on vielä paikkoja vapaana. Hakutilaisuuksista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä sähköpostilla.

Valinnoista ilmoitetaan mahdollisimman pian koetilaisuuden jälkeen. Sitova vahvistus paikan vastaanottamisesta on tehtävä heinäkuun aikana erikseen lähetettävän ohjeistuksen mukaisesti.


Ryhmät

INTENSIIVI 1: 9-10-vuotiaat (2009-2010-syntyneet), alkeisjatko/keskitaso.

INTENSIIVI 2-3: 11-15-vuotiaat (2005-2008-syntyneet), keskitaso/ jatkotaso

INTENSIIVI 4: 14v (2006 tai aiemmin syntyneet & mahdolliset nuoremmat edistyneet), jatkotaso/ edistyneet

Ryhmät muodostetaan vain, mikäli niihin saadaan riittävästi oppilaita. Kaudella 2020-2021 meillä on kolme intensiiviryhmää.


Lukuvuosi

Kausi alkaa elokuun puolivälissä ja päättyy toukokuun loppupuolella. Lukuvuonna 2020-2021 opetus tulee koostumaan seuraavista tunneista (saattaa vaihdella lukuvuosittain):

  • Showtanssi, tekniikka ja koreografiikka sunnuntaisin, opettajana Katja Törmälä
  • Showtanssi ja tekniikka torstaisin, opettajana Anne Pihlström
  • Baletti maanantaisin tai keskiviikkoisin, opettajana Susanna Leinivaara

Hyväksyessään paikan oppilas/huoltaja sitoutuu käymään säännöllisesti lukujärjestyksen mukaisessa opetuksessa. Tämä on erittäin tärkeää oppilaan kehittymisen ja kilpailukoreografian valmistumisen kannalta. Opetusohjelmassa mainittujen tuntien lisäksi oppilaalle saattaa tulla ylimääräisiä harjoituksia, kilpailumatkoja ja muita esiintymisiä.


Kustannukset

Lukukausimaksu määräytyy vuosittain opetustuntien mukaan. Lukukausimaksu on ollut noin 560-600€ / lukukausi, ja sen on mahdollista maksaa kolmessa erässä (per lukukausi). Tarkka lukukausimaksu täsmentyy kesän aikana, kun lukujärjestys on saatu valmiiksi ja siihen vaikuttavat tanssikertojen määrä & pituus.

Lukukausimaksu kattaa vain lukujärjestyksen mukaiset tunnit + ennalta ilmoitetut bootcampit. Mahdolliset ylimääräiset harjoitustunnit, kisamatkat (muun muassa vakuutukset, osallistumismaksut, matka- ja majoituskulut sekä opettajien kulut) ja muut ylimääräiset kulut oppilaat maksavat itse lukukausimaksun lisäksi tai tarpeen vaatiessa yhdistys veloittaa ne oppilailta erikseen. Mahdollisista lisäkuluista ilmoitetaan erikseen. Kirkkonummen Tanssiyhdistys ry tukee joka vuosi intensiiviryhmien toimintaa, jotta kulut saataisiin pidettyä mahdollisimman pieninä.


Vakuutukset

Jokaisen showtanssin intensiiviryhmän oppilaan on itse hankittava harjoitustunnit ja kilpailut kattava vakuutus ennen tuntien alkamista elokuussa. Vakuutuksen voi hankkia esimerkiksi Finnish Dance Organizationin FDO:n kautta. Vakuutuksen saaminen edellyttää jäseneksi liittymistä ja on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Lisätietoja alla olevista linkeistä:

Jäseninfo: http://www.fdo.fi/index.php?ID=94&page_id=1

Urheiluvakuutus: http://www.fdo.fi/index.php?ID=94&page_id=10


Seuraava hakutilaisuus –  20.9.2020

Seuraava intensiiviryhmien hakutilaisuus järjestetään 20.9.2020 LähiTapiola Sport Centerin TAITO-tilassa Masalassa ( Masalantie 346, 02430 Kirkkonummi). Tanssijoita haetaan kaikkiin ryhmiin.

Tilaisuus on normaali intensiiviryhmän tanssitunti eikä kukaan joudu tanssimaan yksin eli rohkeasti vain mukaan!  Hakutilaisuuteen voi tulla mukaan myös ilmoittautumatta, mutta mielellään ilmoittaudu mukaan 20.9.2020 hakuun TÄÄLLÄ.

klo 11.00-13.30 Intensiivi 1 & uudet intensiivi 1 hakijat
(HUOM, UUSIEN VANHEMMILLE INFO TUNNIN JÄLKEEN klo 13.30-14.00)

klo 14.00-15.30 Intensiivi 2-3 & uudet intensiivi 2-3 hakijat
(HUOM, UUSIEN VANHEMMILLE INFO ENNEN TUNTIA klo 13.30-14.00)

klo 17.30-19.00 Intensiivi 4 & uudet intensiivi 4 hakijat
(HUOM, UUSIEN VANHEMMILLE INFO ENNEN TUNTIA klo 19.00-19.15)

Tasovaatimukset:

Nyt haussa mukana oleviin ryhmiin etsitään seuraavanlaisia tanssijoita:

Intensiivi 1

9-12-vuotiaat (2008-2011-syntyneet) motivoituneet ja tavoitteelliset tanssijat, joilla on taustalla vähintään vuoden verran kokemusta showtanssista, baletista, muusta tanssilajista (joka sisältää myös tanssiteknistä opetusta), voimistelusta, luistelusta tai jostain muusta ilmaisua ja tekniikkaa sisältävästä taitolajista. Intesiivi 1 ryhmän taitotaso on alkeisjatko-keskitaso.

Intensiivi 3

14-16-vuotiaat (2004-2006-syntyneet) motivoituneet ja tavoitteelliset tanssijat, joilla on taustalla vähintään 3 vuotta kokemusta showtanssista, baletista, muusta tanssilajista (joka sisältää myös tanssiteknistä opetusta), voimistelusta, luistelusta tai jostain muusta ilmaisua ja tekniikkaa sisältävästä taitolajista. Intensiivi 3 ryhmän taitotaso on keskitaso-jatkotaso.

Intensiivi 4

14-vuotiaat + (2006 tai aiemmin syntyneet & mahdollisesti nuoremmat edistyneet) motivoituneet ja tavoitteelliset tanssijat, joilla on taustalla vähintään 3 vuotta kokemusta showtanssista, baletista, muusta tanssilajista (joka sisältää myös tanssiteknistä opetusta), voimistelusta, luistelusta tai jostain muusta ilmaisua ja tekniikkaa sisältävästä taitolajista. Intensiivi 4 ryhmän taitotaso on edistyneet.


Tervetuloa mukaan!

Mikäli intensiivitoiminnasta on kysyttävää niin vastaamme erittäin mielellämme heränneisiin kysymyksiin! Laittakaa rohkeasti sähköpostia osoitteeseen kirkkonummen.tanssiyhdistys@gmail.com.