Koulutussäännöt

DANCE MOVES TANSSIKOULUN KOULUTUSSÄÄNNÖT

1. Ilmoittautuminen ja peruutukset

Lukuvuosi muodostuu syys- ja kevätlukukaudesta. Kursseille ilmoittaudutaan KOKO LUKUVUOSI kerrallaan, eli syyskuusta toukokuuhun. Ilmoittautuminen tapahtuu yhdistyksen nettisivuilla olevan linkin kautta. Alle 18-vuotiaan oppilaan ilmoittautumisesta vastaa huoltaja.

Mahdollisesta peruutuksesta on ehdottomasti ilmoitettava sähköpostitse osoitteella: kirkkonummen.tanssiyhdistys@gmail.com riippumatta siitä, onko kyseessä parin kerran kokeilu tai lopettaminen myöhemmässä vaiheessa. Peruutusilmoitus ainoastaan opettajalle ei riitä. Mikäli oppilas haluaa lopettaa kesken kauden, koko kausimaksu tulee maksaa (kts. myös kohta 4. Poissaolot ja hyvitykset).

2. Laskutus ja laskujen maksaminen

Lasku tulee erikseen syyslukukaudesta ja kevätlukukaudesta, ja se sisältää sekä pakollisen jäsenmaksun että lukujärjestyksen mukaisen lukukausimaksun. Lasku toimitetaan ilmottautuessanne valitsemallanne tavalla sähköpostitse tai kirjeitse.

Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, oppilas ei ole oikeutettu osallistumaan tunneille, ennen kuin maksu on suoritettu ja näkyy yhdistyksen tilillä. Myös edellisten kausien lukukausimaksut tulee olla suoritettuna ennen kuin oppilas voi osallistua tunneille. Siirrämme maksamattomat laskut perintätoimiston käsiteltäväksi ja niihin lisätään perintäkulut sekä lainmukainen viivästyskorko, perinnästä vastaa VISMA Financial Solutions Oy.

3. Muutokset opetusohjelmassa ja tuntien peruutukset

Yhdistyksellä on tarvittaessa oikeus muuttaa kurssiaikoja sekä opetusohjelmia ja vaihtaa opettajia. Yhdistyksellä on myös oikeus lopettaa kursseja, mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi. Yhdistyksestä riippumattomista syistä johtuvat peruutukset tunneissa (esimerkiksi opettajan sairastuminen tai salivuoron peruuntuminen koulun oman käytön vuoksi) eivät muuta oppilasmaksuja. Oppilaalla on oikeus korvata edellä mainituista syistä johtuen peruttu tunti käymällä jollain toisella tunnilla. Korvauskäynti toisella tunnilla on suoritettava saman lukukauden aikana.

HUOM! Mahdolliset yksittäisten tuntien peruutukset ilmoitetaan tekstiviestinä siihen numeroon, joka yhdistykselle on annettu ilmoittautumisen yhteydessä. Kehotamme tarkistamaan mahdolliset peruutusviestit aina ennen tunnin alkua.

4. Poissaolot ja hyvitykset

Tilapäisiä poissaoloja ei hyvitetä. Pakottavien pitkäaikaisten, oppilaasta johtuvien poissaolojen hyvityksestä on neuvoteltava yhdistyksen hallituksen kanssa. Jos oppilas keskeyttää kesken kauden, loppukauden maksua ei palauteta muuta kuin lääkärintodistusta vastaan, lisäksi yhdistys pidättää maksusta 10 euron toimistomaksun.

Mikäli lähiopetustunnit peruuntuvat yhdistyksestä riippumattomista syistä, korvataan ne tilanteen mukaan joko striimatuilla etätunneilla ja/tai videotreeneillä. Lähiopetustuntien korvaaminen muilla tuntien toteutusvaihtoehdoilla ei oikeuta maksujen palautuksiin tai hyvityksiin.

5. Vastuu ja vakuutukset

Opettajien ja yhdistyksen vastuu oppilaista rajoittuu oppitunteihin. Muissa tiloissa kuin tanssisalissa, huoltajat vastaavat pienten lasten valvonnasta. Oppitunneilla oppilaat kuuluvat ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin. Huom! Vakuutus ei kata cheerleadingin ja showtanssin intensiiviryhmien oppilaita, joiden tulee itse hankkia erillinen urheiluvakuutus tai lajiliiton lisenssi, joka kattaa sekä harjoitustunnit että kilpailut.

6. Tanssitunnit ja pukeutuminen

Tanssituntiaikoja on noudatettava ja tunneille tullaan ajoissa. Puhelinten käyttö ei ole sallittua tunneilla.

Tunneille tullaan vain terveenä. Ennen tunnille tuloa ja sen jälkeen oppilas pesee kädet huolellisesti ja/tai käyttää käsidesiä. Tunneilla noudatetaan voimassa olevia turvavälejä mahdollisuuksien mukaan. Yskitään ja aivastetaan hihaan.

Tunneilla käyttäydytään asiallisesti, häiritsemättä tunnin kulkua. Opettajalla on oikeus poistaa häiritsevästi käyttäytyvä oppilas tunnilta.

Pitkät hiukset on pidettävä kiinni, jotta hiukset eivät häiritse liikkumista. Oppilas voi pitää mukanaan pehmeää liinaa (esim. pyyhe) lattialiikkeitä varten. Kellot, korut ja purkat jätetään turvallisuussyistä pois tunneille tultaessa. Tunneilla saleissa ei saa käyttää ulkokenkiä eikä tummapohjaisia kenkiä, joista voi jäädä jälkiä lattiaan!

Balettiryhmät: Tunneilla käytetään harjoituspukua ja pehmeitä balettitossuja. Talviaikaan suositellaan myös balettitrikoita. Tunneilla pidetään hiukset kunnolla kiinni (esim. nuttura).

7. Tiedonkulku ja tiedottaminen

Oppilaille lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä oppilastiedote. Muita tiedotteita lähetetään sähköpostitse tai tekstiviestinä tarpeen mukaan. Kehotamme vanhempia seuraamaan sähköpostia sekä yhdistyksen nettisivuja, jonne päivitetään lukukauden aikana ajankohtaista tietoa.

Yhdistyksen sähköposti on kätevä tapa olla yhteydessä hallitukseen. Vanhempia pyydetään huolehtimaan, että yhdistyksellä on oppilaan ja huoltajan ajantasaiset yhteystiedot. Mikäli ette ole vastaanottanut laskua sähköpostitse, ilmoittautumisen yhteydessä antamanne sähköpostiosoite on mahdollisesti virheellinen. Otattehan tällöin yhteyttä osoitteeseen kirkkonummen.tanssiyhdistys@gmail.com.

8. Valokuvaaminen

Videoimme ja valokuvaamme tanssitunteja, näytöksiä, kilpailuja ja muita esiintymisiä arkistojamme varten sekä opetustarkoituksiin. Käytämme kuvamateriaalia asianmukaisesti esim. lehtijutuissa, yhdistyksen mainoksissa tai yhdistyksen nettisivuilla/sosiaalisen median kanavilla. Vanhempien tulee ilmoittaa yhdistykselle kirjallisesti ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli he eivät salli lapsensa kuvien käyttöä edellä mainittuihin tarkoituksiin.

9. Cheerleading

Jokaisen cheerleading-oppilaan on itse hankittava Suomen Cheerleadingliiton lisenssi viimeistään kahden viikon sisällä aloittamisestaan. Ohjaajat antavat lisäohjeita. Maksukuitti lisenssin maksamisesta näytetään ohjaajalle. Lisenssi on voimassa aina vuosittain eli tammikuu-joulukuu.

Lukukausimaksu kattaa vain lukujärjestyksen mukaiset tunnit. Cheerleading-ryhmät saattavat osallistua ajoittain myös kilpailuihin ja katselmuksiin. Mahdolliset ylimääräiset harjoitustunnit, kisamatkat (muun muassa osallistumismaksut, matka- ja majoituskulut sekä opettajien kulut) ja muut ylimääräiset kulut oppilaat maksavat itse lukukausimaksun lisäksi tai tarpeen vaatiessa yhdistys veloittaa ne oppilailta erikseen. Mahdollisista lisäkuluista ilmoitetaan erikseen.

10. Showtanssin intensiiviryhmät

Jokaisen showtanssin intensiiviryhmän oppilaan on itse hankittava harjoitustunnit ja kilpailut kattava vakuutus ennen tuntien alkamista. Lisätietoja vakuutuksesta voi kysyä yhdistykseltä.

Ryhmien tarkoitus on tarjota oppilaille mahdollisuus harrastaa tanssia intensiivisesti ja tavoitteellisesti. Hyväksyessään paikan oppilas/huoltaja sitoutuu käymään säännöllisesti lukujärjestyksen mukaisessa opetuksessa. Opetusohjelmassa mainittujen tuntien lisäksi oppilaalle saattaa tulla ylimääräisiä harjoituksia, kilpailumatkoja ja muita esiintymisiä.

Lukukausimaksu kattaa vain lukujärjestyksen mukaiset tunnit. Vakuutukset sekä mahdolliset ylimääräiset harjoitustunnit, kisamatkat (muun muassa osallistumismaksut, matka- ja majoituskulut sekä opettajien kulut) ja muut ylimääräiset kulut oppilaat maksavat itse lukukausimaksun lisäksi tai tarpeen vaatiessa yhdistys veloittaa ne oppilailta erikseen. Mahdollisista lisäkuluista ilmoitetaan erikseen.