Opettajat

Alex Högström

Alex aloitti capoeiran harrastamisen vuonna 2004. Hän on viettänyt kahdeksan kuukautta Brasiliassa, capoeiran synnyinmaassa, sekä osallistunut lukemattomiin työpajoihin Euroopassa. Alex puhuu sujuvaa portugalia. Vuonna 2011 hänelle myönnettiin capoeira-opettajan titteli ”Professor de capoeira”. Alex on opettanut capoeiraa ja akrobatiaa lapsille ja aikuisille jo usean vuoden ajan. Tämän lisäksi hänellä on useamman vuoden työkokemus päiväkodeista ja peruskouluista, joissa hän on toiminut mm. luokanopettajana ja iltapäiväkerhon ohjaajana sekä ohjannut akrobatiaa ja tanssikursseja Helsingin lukioissa.

Alex har tränat capoeira i över 10 år och varit 8 månader i Brasilien, capoeirans hemland. Han har även deltagit i ett flertal capoeiraverkstäder runtom i Europa. Han talar flytande portugisiska, språket man sjunger på i capoeira. År 2011 fick han titeln som capoeira lärare, Professor de capoeira. Alex har hållit capoeira kurser för barn och vuxna under flera år. Alex har jobbat med barn i alla åldrar, på dagis, på eftis, i lågstadier som klasslärare, och vikarierat vid högstadier och gymnasier (främst akrobatik och danskurser) i Helsingfors.

Anne Pihlström

Anne opettaa tanssikoulussamme showtanssia. Anne on valmistunut Tukholman Balettiakatemiasta vuonna 2005, ja hänellä on monipuolinen tanssikokemus niin esiintyjänä, koreografina kuin tanssinopettajanakin.

Erin Nyberg

Erin on aloittanut cheerleading minien ryhmässä opettajana syksyllä 2017. Erin on itse harrastanut cheerleadingia Kirkkonummen tanssiyhdistyksen tunneilla useamman vuoden ajan sekä osallistunut kilpailuihin ja erilaisiin tapahtumiin.

Katja Törmälä

Katja on aloittanut tanssiopintonsa Seija Silfverbergin balettikoulussa ja opiskellut eri tanssilajeja läpi elämänsä mm. Helsingin Tanssiopistossa ja Tanssivintin vapaaoppilaana sekä erilaisilla kursseilla Lontoossa ja Tukholmassa. Hän on suorittanut tanssijan näyttötutkinnon ja kolunnut läpi Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen tuottamisen, hahmometodin ja flowing 2004 liikelaboratorioiden kokonaisuudet, sekä lukuisia yksittäisiä opintoja esim. tanssin historiassa ja kameratyöskentelyssä.
Katja on toiminut itsenäisenä tanssijana ja koreografina StepUp Dancers -ryhmässä vuosina 1987-1995 ja sittemmin freelancerina lukuisissa poikkitaiteellisissa show- ja näyttämöproduktioissa teattereissa, TV:ssä ja ulkomailla. Showtanssin MM-hopeaa hän on voittanut Antton Laineen kanssa vuosina 1992, 1994 ja 1996 sekä MM-kultaa vuonna 2000. Tanssinopettajana hän on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Leena Porri

Leena on aloittanut tanssiopinnot Helsingin Tanssiopiston vapaaoppilaana ja ollut Tanssistudion Ryhmän jäsen (myöhemmin Rollo) sekä kouluttanut itseään Teakin ja STTL:n kursseilla ja lisäksi Tukholmassa, Amsterdamissa, Kölnissä ja New Yorkissa. Leena on opettanut tanssia vuodesta 1978 lähtien mm. Helsingin Tanssiopistossa, Tanssivintissä, Vantaan Tanssiopistossa ja Tanssitytössä Helsingissä sekä pitänyt kursseja eri puolella Suomea.
Opettamisen lisäksi hän on kuulunut mm. Rollon tanssijoihin sekä työskennellyt Tanssiteatteri Hurjaruuthissa vuosina 1984-1991 ja vierailijana Tanssiteatteri Raatikossa vuosina 1984 ja 1985. Leena on ollut myös perustamassa Zodiakia. Freelance-tanssijana hän on toiminut 1990-luvusta lähtien, mm.Kirsi Monnin,Sanna Kekäläisen ja Riitta Pasanen-Wilbergin teoksissa. Viimeksi hänen tekemänsä koreografia (1997) jazztanssin jatkoryhmälle sai hyvän arvostelun Suomen Tanssioppilaitosten liiton näytöksessä. Dance Moves tanssikoulun lisäksi Leena opettaa myös Vantaan Tanssiopistossa. Opetuksessaan Leena painottaa tanssin perustekniikan hallintaa, kehon kokonaisvaltaista käyttöä sekä liikkeen ja musiikin ihanaa liittoa.

Maija Rodas

Maija aloitti tanssimisen Vantaalla vuonna 2010, ja on sen jälkeen kerännyt kokemusta mm. showtanssin, itämaisen tanssin ja k-popin saralta. Maija aloitti itämaisen tanssin apuopettajana vuonna 2014, ja on sittemmin opettanut niin itämaista tanssia kuin k-popia. Maija opiskelee tällä hetkellä Kallion lukiossa ilmaisutaidon linjalla, ja hän on ollut mukana erilaisissa tanssiryhmissä.

”Tunneillani on iloinen ja energinen meininki ja haluan antaa onnistumisen ja oppimisen kokemuksia kaikille tanssijoille.”

Minna Jussila

Minna aloitti cheerleadingin vuonna 2001 Funky Teamin mineissä, jossa joukkue saavutti ensimmäisen Suomen mestaruuden vuonna 2002. Mineistä hän siirtyi junioriryhmään ja sieltä aina naisten edustusjoukkueeseen asti. Minna on kilpaillut lukuisissa Suomen mestaruus kilpailuissa sekä kansainvälisellä tasolla menestyen ja saaden mahtavia kokemuksia ja onnistumisia eripuolilta eurooppaa sekä yhdysvalloista.
Valmennuksen Minna aloitti vuonna 2004 aluksi mini-ikäisten ryhmästä, mutta siirtyi sitten valmentamaan tyttöjen A1-joukkuetta muutaman vuoden valmennuskokemuksen jälkeen. Juniori-ryhmän valmentamisen jälkeen hän jatkoi Funky Teamin A2-sekajoukkueen valmentamisen. Kirkkonummella Minna on valmentanut jo useamman vuoden ja valmennuskokemusta löytyy mini-ikäisistä aina aikuisten ryhmiin saakka.

”Valmentamisessa parasta on nähdä urheilijoiden kehitys sekä onnistumisen tunteiden saavuttaminen. Yhdessä tekeminen sekä yhdessä onnistuminen motivoi niin joukkuetta että valmentajia.”

Oona Prähky

Oona on aloittanut cheerleading minien ryhmässä opettajana syksyllä 2017. Oona on harrastanut cheerleadingia Kirkkonummen tanssiyhdistyksen tunneilla useamman vuoden ajan sekä osallistunut kilpailuihin ja erilaisiin tapahtumiin.

”On ihanaa saada opettaa rakastamaansa asiaa ja nähdä kaikkien jatkuva kehitys.”

Satu Paukku

Satu on käynyt Kirkkonummen tanssiyhdistyksen Dance MTV ja showtanssitunneilla usean vuoden ajan. Hän on opettanut sekä commercial dancea että showtanssi yhdistyksen kursseilla vuodesta 2014. Sadulla on yli 10 vuoden tanssitausta erilaisten tanssilajien parissa.

Commercial dancessa tärkeintä ei ole itse tekniikka, vaan se että asenne ja fiilis on kohdallaan! Commercial dance on tanssilajina todella monipuolinen, sillä siinä yhdistyy erilaiset tanssi- sekä musiikkityylit. Tässä tanssilajissa koreografiat ovat pääosassa.

”Opettajana haluan jakaa tanssiniloa kaikille iästä ja tanssitaustasta riippumatta. Kuvailisin tanssityyliäni energiseksi sekä monipuoliseksi. Parasta opettamisessa on ehdottomasti se kun näkee oppilaiden kehittyvän ja nauttivan tanssimisesta!”

Susanna Leinivaara

Susanna on suorittanut tanssinopettajan AMK tutkinnon Savonia ammattikorkeakoulussa pääaineenaan klassinen baletti. Hän on työskennellyt Helsingin Tanssiopistossa ja päätoimisesti Dancemoves koulussa vuodesta 2004. Susannan opetus pohjautuu venäläiseen Vaganova-metodiin, jota hän soveltaa harrastajille sopivaksi. Tunneilla painoitetaan tanssillisuutta ja ilmaisua. Myös aikuisten opettaminen on erityisen lähellä Susannan sydäntä.

”Opettamisessa rakastan antaa oppilailleni elämyksiä ja auttaa heitä kehittymään. Uskon, että virheet ovat luonnollinen osa oppimisprosessia ja haluan antaa oppilailleni mahdollisuuden kokeilla kykyjään lämpimässä ilmapiirissä.”

Tarja Ketola

Tarjan tanssitausta on monipuolinen. Hän on opiskellut mm. jazztanssia. Myöhemmässä vaiheessa opinnot painottuivat showtanssiin ja latinotansseihin. Tarja on myös käynyt lyhyempiä kursseja, mm. FolkJam-tanssiliikunnasta. Tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot hän aloitti vuonna 2014.

Tarja on pitkään opettanut latinotansseja lapsille, ja muutama vuosi sitten opetusohjelma kasvoi showtanssilla. Perhetanssit kuuluvat hänen ohjelmistoonsa niinikään. Tarjan motto: Tanssiniloa kaikille!

Tiina Olli

Tiina on opettanut tanssia, luotsannut erilaisia tanssiryhmiä ja koreografioinut erilaisia tanssi-, tanssiteatteri ja performanssiteoksia lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Matkan varrella monipuolisesta tanssitaustasta vahvimmiksi tanssilajeiksi ovat muodostuneet Show, Jazz, Hip hop, Street ja Latinalaiset tanssit. Vaikka opetuksessa pääpaino onkin tällä hetkellä show- ja latinalaistansseissa, pyrkii hän tuomaan liikemateriaaliin mausteeksi aina omanlaisensa ripauksen myös näitä muita tanssilajeja.

Tanssinopetuksessa Tiinalle tärkeää on kokonaisvaltainen eri taiteenalojen kuten musiikin, tarinankerronnan, visuaalisten elementtien ja liikkeellisen ilmaisun tuottaminen, hahmottaminen ja jäsentely. Opetuksen tavoitteena on myös jokaisen oman tyylin ja vahvuuksien löytäminen ja niiden hyödyntäminen ja että jokaiselta tunnilta lähdettäisiin kotiin uusista oivalluksista inspiroituneina. Lasten tunneilla hyödynnetään Kodaly- ja Nalle-metodeihin pohjautuvaa opetusmetodia. Vaikka Tiinan koreografiat ovat monesti aika haastavia ja tekniikkaan pureudutaan välillä hyvinkin yksityiskohtaisesti, tehdään tunneilla kaikki aina vähän pilke silmäkulmassa.

Venla Vuorio

Venla Vuorio on menestynyt koreografi ja tanssija Helsingistä. Hän on opettanut tanssia 20 vuoden ajan kaikenikäisille, ja opiskellut lähinnä katutanssilajeja muun muassa New Yorkissa ja Pariisissa asuessaan. Venla on vahva voguing-tanssilajin pioneeri Suomessa ja hänellä on lajista paljon menestystä ulkomailta. Tanssin opetuksen lisäksi Venla työskentelee Suomen ykkösrivin musiikkiartistien kanssa. Venla on koreografioinut Kaija Koolle, Cheekille, Jenni Vartiaiselle, Elastiselle, Nelli Matulalle muun muassa Emma-gaalaan, Elämä Lapselle -konserttiin, The Voice Of Finlandiin, Posseen, musiikkivideoihin, festareille ja areenakonsertteihin.

Voit lukea Venlasta lisää ja katsoa tanssivideoita alla olevista linkeistä:

https://yle.fi/uutiset/3-9660216
http://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2312579
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2312581

Vuokko Mononen

Vuokko on valmistunut vuonna 2011 Kisakallion Urheiluopistosta liikunnanohjaajaksi. Hän aloitti cheerleadingin harrastamisen vuonna 2005 Kirkkonummen tanssiyhdistyksellä ja siirtyi vuonna 2006 Funky Team ry:een. Vuokko kilpaili joukkueessa vuosina 2005-2010 ja vuonna 2011 siirtyi valmentajaksi. Kirkkonummen tanssiyhdistyksellä Vuokko on ollut vuodesta 2012 lähtien juniori cheerleadereiden valmentaja. Vuokon omiin harrastuksiin kuuluu cheerleading ja akrobatia. Opetuksessa Vuokon mielestä parasta on nähdä harrastajan kehittyminen ja onnistumisen riemu.