Opettajat

Yhdistyksemme opettajina toimivat monet vuosien kokemuksen omaavat alan ammattilaiset.

Alex Högström

Alex on harrastanut capoeiraa yli 10 vuotta ja viettänyt 8 kuukautta Brasiliassa, capoeiran synnyinmaassa sekä osallistunut lukemattomiin työpajoihin Euroopassa. Alex puhuu sujuvaa portugalia. Vuonna 2011 hänelle myönnettiin capoeira-opettajan titteli ”Professor de capoeira”. Alex on opettanut capoeiraa ja akrobatiaa lapsille ja aikuisille jo usean vuoden ajan. Tämän lisäksi hänellä on useamman vuoden työkokemus päiväkodeista ja peruskouluista, joissa hän on toiminnut mm. luokanopettajana ja iltapäiväkerhon ohjaajana sekä ohjannut akrobatiaa ja tanssikursseja Helsingin lukioissa.

Alex har tränat capoeira i över 10 år och varit 8 månader i Brasilien, capoeirans hemland. Han har även deltagit i ett flertal capoeiraverkstäder runtom i Europa. Han talar flytande portugisiska, språket man sjunger på i capoeira. År 2011 fick han titeln som capoeira lärare, Professor de capoeira. Alex har hållit capoeira kurser för barn och vuxna under flera år. Alex har jobbat med barn i alla åldrar, på dagis, på eftis, i lågstadier som klasslärare, och vikarierat vid högstadier och gymnasier (främst akrobatik och danskurser) i Helsingfors.

Dana Calabrese

Dana on kotoisin Italiasta, missä hän on opiskellut Performing Arts’ia, modernia ja nykytanssia sekä harrastanut taitoluistelua. Hän on myös kilpaillut FREE- ja UISP-kisoissa. Dana muutti Suomeen viitisen vuotta sitten opettamaan taitoluistelua ja tanssia lapsille, nuorille sekä aikuisille. Suomessa hän on kouluttanut itseään Helsingin Tanssiopistossa sekä Helsinki Dance Companyssa. Lisäksi hän on osallistunut erilaisiin tanssiworkshoppeihin ja kontakt-improon. Hänellä on myös kokemusta näyttelijän työstä niin teattereissa kuin lyhytelokuvissakin.

Katja Törmälä

Katja on aloittanut tanssiopintonsa Seija Silfverbergin balettikoulussa ja opiskellut eri tanssilajeja läpi elämänsä mm. Helsingin Tanssiopistossa ja Tanssivintin vapaaoppilaana sekä erilaisilla kursseilla Lontoossa ja Tukholmassa. Hän on suorittanut tanssijan näyttötutkinnon ja kolunnut läpi Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen tuottamisen, hahmometodin ja flowing 2004 liikelaboratorioiden kokonaisuudet, sekä lukuisia yksittäisiä opintoja esim. tanssin historiassa ja kameratyöskentelyssä.
Katja on toiminut itsenäisenä tanssijana ja koreografina StepUp Dancers-ryhmässä vuosina 1987-1995 ja sittemmin freelancerina lukuisissa poikkitaiteellisissa show- & näyttämöproduktioissa teattereissa, TV:ssä ja ulkomailla. Show-tanssin MM-hopeaa hän on voittanut Antton Laineen kanssa vuosina 1992, 1994 ja 1996 sekä MM-kultaa vuonna 2000. Tanssinopettajana hän on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Leena Porri

Leena on aloittanut tanssiopinnot Helsingin Tanssiopiston vapaaoppilaana ja ollut Tanssistudio Ryhmän jäsen (myöhemmin Rollo) sekä kouluttanut itseään Tukholmassa, Amsterdamissa, Kölnissä ja New Yorkissa. Leena on opettanut tanssia vuodesta 1978 lähtien mm. Tanssiopistossa, Tanssivintissä ja Tanssitytössä Helsingissä sekä pitänyt kursseja eri puolella Suomea.
Opettamisen lisäksi hän on kuulunut mm. Rollon tanssijoihin sekä työskennellyt Hurjaruuthissa vuosina 1984-1991. Leena on ollut myös perustamassa Zodiak-ryhmää. Freelance-tanssijana hän on toiminut 1990-luvusta lähtien. Viimeksi hänen tekemänsä koreografia (1997) jazztanssin jatkoryhmälle sai hyvän arvostelun Suomen Tanssioppilaitosten liiton näytöksessä. Dance Moves tanssikoulun lisäksi Leena opettaa myös Vantaan Tanssiopistossa.

Minna Jussila

Minna aloitti cheerleadingin vuonna 2001 Funky Teamin mineissä, jossa joukkue saavutti ensimmäisen Suomen mestaruuden vuonna 2002. Mineistä hän siirtyi junioriryhmään ja sieltä aina naisten edustusjoukkueeseen asti. Muutaman vuoden hän harrasti lajia naisten joukkueessa, mutta vaihtoi nopeasti sekajoukkueeseen. Gorilloissa hän saavutti useita SM-mitaleita ja muutama EM-kultakin taitaa häneltä löytyä. Suomen MM-kilpailuissa joukkue sijoittui pronssille. Floridan MM-kilpailuista ei ehtinyt mitalia tulla, mutta hän sai mahtavaa kisakokemusta kisamatkoilta.
Valmennuksen hän aloitti aluksi mini-ikäisten ryhmästä, mutta siirtyi sitten valmentamaan tyttöjen A1-joukkuetta muutaman vuoden valmennuskokemuksen jälkeen. Juniori ryhmän valmentamisen jälkeen hän piti taukoa valmennuksesta ja aloitti taas vuoden 2012 alussa Funky Teamin A2-sekajoukkueen valmentamise. Yhteensä valmennusvuosia hänelle on kertynyt jo seitsemän.

Satu Paukku

Satu opettaa Commercial Dancea sekä showtanssia.

Susanna Leinivaara

Susanna on aloittanut baletin opintonsa Balettikoulu Harissa ja jatkanut opintojaan Helsingin Tanssiopistossa. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulututkinnon omaavaksi baletinopettajaksi Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta syksyllä 2005. Hän on toiminut baletinopettajana Helsingin Tanssiopistossa vuodesta 2003 ja Kirkkonummen Tanssiyhdistyksen päätoimisena baletinopettajana vuodesta 2004. Susannan opetus pohjautuu venäläiseen vaganova -tekniikkaan, jota hän opetuksessaan soveltaa harrastelijoille sopivaksi.

Tarja Ketola

Tarjan tanssitausta on monipuolinen. Hän on opiskellut mm. jazztanssia. Myöhemmässä vaiheessa opinnot painottuivat showtanssiin ja latinotansseihin. Tarja on myös käynyt lyhyempiä kursseja, mm. FolkJam -tanssiliikunnasta. Tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot hän aloitti vuonna 2014.

Tarja on pitkään opettanut latinotansseja lapsille ja muutama vuosi sitten opetusohjelma kasvoi showtanssilla. Perhetanssit kuuluvat hänen ohjelmistoonsa niinikään. Tarjan motto: Tanssiniloa kaikille!

Tiina Olli

Tiina toimii Show&Latin-ryhmien opettajana.

Venla Vuorio

Venla on urbaaneihin tanssilajeihin erikoistunut inspiroiva tanssija, tanssiopettaja ja koreografi. Hän on asunut Pariisissa ja New Yorkissa useiden vuosien ajan tutustuen näihin tanssilajeihin ja niille ominaiseen kulttuuriin lajien parhaiden opeissa. Hän on luonut koreografioita mm. suosittuihin ”Dance” ja “Pakko tanssia” TV-ohjelmiin, sekä luonut menestyksekkäitä soolo-, pienryhmä- ja muodostelmakoreografioita erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Venla Vuorio on myös yksi Suomen vaikuttavimmista Vogue-tanssilajin pioneereistä.

Vuokko Mononen

Vuokko on valmistunut vuonna 2011 Kisakallion Urheiluopistosta liikunnanohjaajaksi. Hän aloitti cheerleadingin harrastamisen vuonna 2005 Kirkkonummen tanssiyhdistyksellä ja siirtyi vuonna 2006 Funky Team ry:een. Vuokko kilpaili joukkueessa vuosina 2005-2010 ja vuonna 2011 siirtyi valmentajaksi. Kirkkonummen tanssiyhdistyksellä Vuokko on ollut vuodesta 2012 lähtien juniori cheerleadereiden valmentaja. Vuokon omiin harrastuksiin kuuluu cheerleading ja akrobatia.

Lasse Lipponen

Lasse opettaa tunneillamme breakia ja commercial dancea. ”Olen aloittanut tanssimisen katutanssien parissa, mutta nykyään mukaan on tarttunut paljon muitakin lajeja kuten nykytanssia. Esiintyminen on hyvin lähellä sydäntäni. Viime aikoina huomioni onkin kiinnittynyt vahvasti oman tyylin löytämiseen, ja siihen parhaalta alustalta on tuntunut commercial dance.”

Mariano Vega

Mariano on kotoisin Nicaraguasta. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2006 ja valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011. Mariano on osallistunut lukuisiin workshoppeihin ja tanssiteoksiin uransa aikana niin kotimaassaan kuin täällä Suomessakin. Hänen tanssitaustansa on monipuolinen latinalaisista tansseista jazziin ja showtanssiin. Tällä hetkellä Mariano opettaa koulussamme showtanssin intensiiviryhmiä.